Άρχισε η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μάνδρα

Άρχισε η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μάνδρα
Από χθες είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην περιοχή της Μάνδρας, στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων που διεξάγονται στην πληγείσα περιοχή.

Με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατεδαφίστηκε καντίνα στο ρέμα Σούρες, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη κατεδάφιση την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά 27 κατασκευές αναμένεται να κατασκευαστούν σε αυτή τη φάση των έργων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η μπουλντόζα ανέβηκε χθες στο 30ό χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών για να κατεδαφίσει μια καντίνα 60 τ.μ. σε τσιμεντένια βάση. Στην περιοχή εκείνη το ρέμα Σούρες «έσκαψε» το υπέδαφος παράλληλα με τον δρόμο, παρασύροντας τμήματά του. Η παράνομη καντίνα βρισκόταν εκεί καιρό, δίπλα στην κοίτη του ρέματος, ενώ εσχάτως είχε «μεγαλώσει» με την προσθήκη ενός τροχόσπιτου (που απομακρύνθηκε χθες).

Όσον αφορά στη δεύτερη καντίνα, σε απόσταση 3 χλμ. από την πρώτη, αυτή είχε αρχικώς παρασυρθεί από το ρέμα, το οποίο άφησε στη θέση του μόνο ένα κομμάτι της περίφραξής της. Ο ιδιοκτήτης του ακόμη και μετά την καταστροφή αποφάσισε να στήσει νέα καντίνα.

Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πληροφορήθηκαν χθες Πέμπτη πως ο ιδιοκτήτης της επιχειρεί να ανακόψει την κατεδάφιση μετακινώντας κάθετα την καντίνα (ώστε να υποστηρίξει ότι το πρωτόκολλο κατεδάφισης την έχει καταγεγραμμένη οριζόντια, επομένως πρόκειται για διαφορετικό αυθαίρετο και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία από την αρχή). Αν και πολύ ευρηματική, η πρακτική αυτή δεν είναι ασυνήθιστη, καθώς συχνά όσοι προβαίνουν σε αυθαιρεσίες επικαλούνται την προσθήκη νέων αυθαιρεσιών προκειμένου να αμφισβητήσουν την ισχύ του πρωτοκόλλου με βάση το οποίο οι υπηρεσίες εκτελούν μια κατεδάφιση.

Η «μαύρη λίστα» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περιλαμβάνει 27 αυθαίρετα στα ρέματα Σούρες, Αγία Αικατερίνη και Σκυλόρεμα, από μάντρες και επιχωματώσεις μέχρι κανονικά σπίτια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 14:05