Ο επιτυχημένος θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) ξεκίνησε εδώ και δύο βδομάδες στην Χαλκιδική, προσφέροντας αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του νομού. Στο Δημαρχείο του Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας από τον Διευθυντή Αστυνομίας Χαλκιδικής Ταξίαρχο, Θεολόγη Τζουμαϊλή, ενώ νωρίτερα τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων και τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε άλλους Νομούς, εκτιμώνται ως ιδιαίτερα θετικά, ενώ ανάλογη είναι και η ανταπόκριση των πολιτών και των τοπικών Φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε φορά που βρίσκεται κανείς σε μία τέτοια εκδήλωση, που αποτελεί την αφετηρία δημιουργίας μιας νέας δράσης της Αστυνομίας, αισθάνεται ειλικρινά όμορφα. Και αυτό γιατί σε μια εποχή που ξέρετε ότι η ασφάλεια έχει αναχθεί, ίσως στο πρώτο αγαθό μιας κοινωνίας και εμείς εδώ αισθανόμαστε πραγματικά μια μεγάλη ικανοποίηση, γιατί η Αστυνομία συμβάλλει καθοριστικά στο να εμπεδώνεται αυτή η ασφάλεια στον πολίτη και όχι μόνο. Βλέπετε πώς εκσυγχρονίζεται και σε ποια κατεύθυνση εκσυγχρονίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του πολίτη ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τζουμαϊλής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Halkidikinews.gr, ο Διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής υπογράμμισε ότι το πρώτο διάστημα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα κινείται με μία πρωινή ή απογευματινή βάρδια κάθε μέρα στους δήμους του νομού, ενώ μία μέρα την εβδομάδα θα βρίσκεται στο νησί της Αμμουλιανής.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα κινείται σε προγραμματισμένο χρόνο σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, ακολουθώντας το παρακάτω δρομολόγιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1ο Δρομολόγιο
• Πολύγυρος – Νέος Μαρμαράς – Συκιά – Σάρτη

2ο Δρομολόγιο
• Πολύγυρος – Ουρανούπολη – Ιερισσός – Στρατώνι – Ολυμπιάδα -Στρατονίκη – Στάγειρα – Νεοχώρι – Παλαιοχώρι – Αρναία – Ταξιάρχης

3ο Δρομολόγιο
• Πολύγυρος – Όλυνθος – Σήμαντρα – Άγιος Παντελεήμονας – Νέα Τένεδος – Νέα Τρίγλια – Ελαιοχώρια – Νέα Σύλατα – Πετράλωνα (διαδρομή) – Νέα Γωνιά – Λάκωμμα

4ο Δρομολόγιο
• Πολύγυρος – Νέα Φώκαια – Άθυτος – Καλλιθέα – Κρυοπηγή – Πολύχρονο -Χανιώτη – Πευκοχώρι – Αγία Παρασκευή – Νέα Σκιώνη – Φούρκα – Σίβηρη –Κασσανδρινό

5ο Δρομολόγιο
• Νήσος Αμμουλιανή

Ο χρόνος παραμονής σε κάθε χωριό ή οικισμό θα διαμορφώνεται ανάλογα τις αναφυόμενες ανάγκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης