Αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στα Δικαστήρια Πειραιά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, και παρουσιάστηκε στο γραφείο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα.

Προηγουμένως εθεάθη στα Δικαστήρια ο δικηγόρος του και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του εφοπλιστή, κ. Δημακόπουλος. Παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ περί μη εμφάνισης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο επιχειρηματίας-εκδότης φρόντισε να αποφύγει τους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς και, όπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες, προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας, στον 4ο όροφο του δικαστικού μεγάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως, η προσέλευση Μαρινάκη έχει να κάνει με την κλήση που έλαβε από την Εισαγγελία να εμφανιστεί για να δώσει εξηγήσεις ανωμοτί (ως ύποπτος δηλαδή), για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του ναρκοπλοίου NOOR 1. Ήδη διά του δικηγόρου του είχε λάβει μία πρώτη προθεσμία για την 17η Ιανουαρίου (χθες).

Η προσέλευσή του, λοιπόν, είχε να κάνει με το αίτημά του να του δοθεί και νέα προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η νέα προθεσμία προσδιορίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Προηγουμένως ο επίσης κληθείς από την Εισαγγελέα για εξηγήσεις ανωμοτί, συνεργάτης του εφοπλιστή, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος, είχε ζητήσει και αυτός προθεσμία, την οποία και έλαβε για την 31η Ιανουαρίου.

Ο άλλος συνεργάτης του Μαρινάκη, Νίκος Συντυχάκης, κατέθεσε χθες διά του δικηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα αίτημα ακύρωσης της κλήσης του για να δώσει εξηγήσεις επί της υποθέσεως NOOR1, με το πρόσχημα ότι στο δικαστικό έγγραφο που του απεστάλη δεν περιγράφεται επακριβώς το αδίκημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε τέταρτος της ομάδας, Ηλίας Τσακίρης, ναυτασφαλιστής, συνεργάτης και αυτός του B. Μαρινάκη, ζήτησε χθες και έλαβε προθεσμία έως την 31η Ιανουαρίου, για να δώσει και αυτός ανωμοτί εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση.

Με λίγα λόγια, όλες αυτές οι διαδικασίες δικανικού χαρακτήρα με στόχο τις καθυστερήσεις λήγουν στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα θα ανακρίνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του υπό το φως των νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά της για την υπόθεση της χρηματοδότησης αγοράς, της μεταφοράς και της διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης μέσω του NOOR1, από τον Περσικό Κόλπο (Ομάν) στην Ελευσίνα.

Κατά πληροφορίες δικαστικών κύκλων, η τελευταία φάση στην εισαγγελική έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και θα εξαχθούν τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν σε πόρισμα. Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα θα κρίνει το πώς θα κινηθεί στη συνέχεια βάσει του πορίσματός της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης