Αρχίζει η δίκη για το «παραδικαστικό 2»

Αρχίζει η δίκη για το «παραδικαστικό 2»
Ξεκινά σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2».

Ενώπιον του δικαστηρίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 105 κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που, κατά περίσταση, αφορούν σε συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρείες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν.

Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις που τέτοιου είδους ακίνητα τέθηκαν παρανόμως και με παραπλανητικές διαδικασίες σε «στημένους» πλειστηριασμούς. Οι κατηγορούμενοι φέρονται, επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν σε θύματά τους, έναντι αμοιβής, ευνοϊκές αποφάσεις επικαλούμενοι «καλές διασυνδέσεις» στη Δικαιοσύνη.

Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε «εξυπηρέτηση» σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25.000 ευρώ «ανά φάκελο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, 12:37