Ασθενοφόρα στο εθνικό δίκτυο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 07:38
Ασθενοφόρα στο εθνικό δίκτυο
Έκτακτο ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου με μονάδες του ΕΚΑΒ θα «συνοδεύει» εφέτος για πρώτη φορά τους εκδρομείς του Πάσχα στις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα..
στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας διαφόρων φορέων υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, Τροχαία) για τη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας και της ετοιμότητας του ΕΣΥ.
Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονήθηκε, από την Μεγάλη Πέμπτη οπότε ξεκινά το μεγάλο κύμα φυγής από την Αθήνα και τα αστικά κέντρα της χώρας προς την περιφέρεια μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως και την Κυριακή του Θωμά, κινητές μονάδες Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής καθώς και ασθενοφόρα, θα καλύπτουν συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Περισσότερα από 60 οχήματα του ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε ισάριθμα σημεία του οδικού δικτύου κομβικά είτε από πλευράς επικινδυνότητας είτε από πλευράς εγγύτητας με μονάδες υγείας του ΕΣΥ. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα τίθεται σε εφαρμογή τις εορταστικές περιόδους, τους θερινούς μήνες και όποια χρονική περίοδο κρίνει αναγκαία για την εφαρμογή του το υπουργείο Υγείας.
Με δεδομένο ότι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων βαίνει μειούμενος τα τελευταία δύο χρόνια –από 16.841 τροχαία που καταγράφηκαν το 2011 ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 1.606 το περυσινό έτος, ενώ «θετικός» είναι ο απολογισμός το πρώτο δίμηνο του 2013 όπου σημειώθηκαν 2.044 τροχαία σε όλη τη χώρα- οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το έκτακτο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια θα συμβάλλει στον δραστικό περιορισμό των «βαριών» απωλειών που συνεπάγονται τα τροχαία σε νεκρούς και τραυματίες.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: xanthipress

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 07:45