Ασφαλή όλα τα σχολεία στην Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 11:37
Ασφαλή όλα τα σχολεία στην Αττική

Με τη διαβεβαίωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ) Γιάννη Χαρωνίτη ότι τα δημόσια κτήρια της Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα σχολικά συγκροτήματα, «άντεξαν πολύ καλά στη σεισμική δόνηση του περασμένου Ιουλίου και οι όποιες ζημιές εμφανίστηκαν στα τελευταία αποκαταστάθηκαν πλήρως και διατέθηκαν άμεσα με κάθε ασφάλεια προς διδασκαλία», άνοιξε η βασική συζήτηση της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τους ελέγχους και την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, καθώς η «προβληματική ασφάλεια» των σχολικών μονάδων, όπως δήλωναν στην προηγούμενη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι εκπρόσωποι ενώσεων γονέων της περιοχής, στάθηκε αφορμή να προταθεί το θέμα προς συζήτηση, εκτάκτως, από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Πρωτούλη.

Ο δήμαρχος παρέθεσε λεπτομερώς τις άμεσες ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών και των μηχανικών του δήμου ως προς τον έλεγχο και την επιδιόρθωση των προβλημάτων. «Στις 2 Σεπτεμβρίου ελέγχθηκαν όλα τα σχολεία σε Ζεφύρι, Μενίδι, Λιόσια, Θρακομακεδόνες. Άμεσα συστάθηκαν συνεργεία αποκατάστασης για τις μικροζημιές που παρουσίαζαν, κυρίως σε εξωτερικές τοιχοποιίες και σοβάδες. Στις 11 Σεπτεμβρίου αποδόθηκαν με πλήρη ασφάλεια προς χρήση πλην ενός, στο οποίο οι ελαιοχρωματισμοί ολοκληρώθηκαν στις 12-13 του μηνός» ανέφερε ο κ. Βρεττός, διευκρινίζοντας πως η καταγγελία των κατοίκων για «ρωγμή σε κολόνα σχολείου» δεν υφίστατο και ότι αφορούσε σε μια καμινάδα, η οποία αποκαταστάθηκε και αυτή.

Τέλος, η εισηγήτρια Ευρώπη Κοσμίδου αναφερόμενη στο θέμα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του ζητήματος της επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτηρίων. Υπογράμμισε ότι αφορούν αποκλειστικά την ΚΤΥΠ ΑΕ, ωστόσο επανέλαβε τη μέριμνα της Περιφερειακής Αρχής για αυτό το τόσο ευαίσθητο ως προ την προστασία και ασφάλεια των μαθητών ζήτημα, υπενθυμίζοντας την πρόταση του Γ. Πατούλη προς το ΤΕΕ, μέσω προγραμματικής σύμβασης, να ελέγξουν μηχανικοί του Επιμελητηρίου τα σχολικά κτήρια της Αττικής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 11:39