Ασφάλιζε εργαζόμενους σε ανύπαρκτη επιχείρηση!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 21:17
Ασφάλιζε εργαζόμενους σε ανύπαρκτη επιχείρηση!
Στο «σκαμνί» κάθισε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ένας 50χρονος λογιστής, για υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ. Πιο συγκεκριμένα ο 50χρονος, κατά το διάστημα 2009 - 2012 ασφάλιζε στο ΙΚΑ 35 άτομα, εκ των οποίων οι 15 ήταν αλλοδαποί και οι 20 Έλληνες, σε επιχείρηση τροφίμων, ποτών και καπνού. Όλα θα ήταν καλά, αν η επιχείρηση δεν ήταν ... ανύπαρκτη και οι παροχές δεν κατέληγαν... στην τσέπη του λογιστή και κάποιων εκ των «ασφαλισμένων».

Το ΙΚΑ καταλόγισε στον 50χρονο, ζημιά ύψους 30.000 ευρώ και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών.

Οι ιστορίες απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, ωστόσο, δεν έχουν τελειωμό... Το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο ηρακλείου καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης έναν νεφροπαθή ο οποίος από το 2009 ως το 2010 «χρέωνε» το Ίδρυμα με διαδρομές με ταξί για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Μόνο που, όπως διαπιστώθηκε, οι διαδρομές γίνονταν, σύμφωνα με τις αποδείξεις που προσκόμιζε στο ίδρυμα, σε απίθανες ώρες και μέρες.

Συνολικά το ΙΚΑ έχει ζημιωθεί με 17.000 ευρώ, ποσό που ο νεφροπαθής έχει ήδη ρυθμίσει και αποπληρώνει σταδιακά, γεγονός που αποτελεί και μια έμμεση ομολογία.

Όπως δήλωσε στο Cretalive, η δικηγόρος του παραρτήματος Κρήτης του ΙΚΑ, Αίγλη Δάφνη «από το 2010 ως σήμερα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα εξαπάτησης σε βάρος του ΙΚΑ. Και πράγματι, έχουν εκλείψει γιατί γίνεται μια συστηματική δουλειά από το ίδρυμα που, χωρίς καμία διάθεση συγκάλυψης, στέλνει στα δικαστήρια κάθε υπόθεση - μικρή ή μεγάλη».

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 21:17