Με το ζόρι και με προδιαγραφές του 1930 χωρούν 105 κρατούμενοι στις Κλειστές Φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, κι όμως φιλοξενούνται υπερτριπλάσιοι!

Σήμερα στις φυλακές κρατούνται 330 άτομα, με 3-4 άτομα να στοιβάζονται σε κάθε κελί, ενώ η πρόβλεψη αφορά, το πολύ, τη συνύπαρξη δύο κρατουμένων στο ίδιο κελί. Τη στιγμή που οι φυλακές βρίσκονται στο “κόκκινο” η λειτουργία του Εφετείου ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού αναγκαστικά φιλοξενούνται και οι υπόδικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε διαρκώς σε ένταση. Κάθε μέρα έρχονται 5-10 κρατούμενοι, Τους βάζουμε … όπου μπορούμε» παραδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου σωφρονιστικών υπαλλήλων των Φυλακών Ν.Αλικαρνασσού, κ.Φιλιππάκης, υπογραμμίζοντας  το γεγονός ότι πρόκειται για μία μονοπτέρυγη φυλακή, όπου όλοι, ανεξαρτήτως αδικήματος και ποινής βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Κινητοποιήσεις από τους υπαλλήλους

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, απογοητευμένοι από την κατάσταση και διαπιστώνοντας ότι «δεν πάει άλλο» απέστειλαν, σήμερα, σχετικό έγγραφο στον υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέροντας τα (διαχρονικά και ήδη γνωστά) προβλήματα των Κλειστών Φυλακών Ν. Αλικαρνασσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, πάντως, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης στις 9 Φεβρουαρίου οπότε κατέρχονται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ θα ακολουθήσει 48ωρη απεργία.

Πηγή: cretalive.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης