Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέος επιδημιολογικός έλεγχος για κορωνοϊό στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Άγιος Δημήτριος», το οποίο έχει τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, που λήγει την 1η Νοεμβρίου, ύστερα από τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα Covid-19 που διαπιστώθηκαν.

«Κανονικά η καραντίνα λήγει την προσεχή Παρασκευή 30/10, αλλά εμείς θα το κρατήσουμε μέχρι την ημέρα που έκανε τα τεστ ο ΕΟΔΥ, δηλαδή μέχρι την 1η Νοεμβρίου» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης για Παιδιά με Αναπηρία, Βασιλική Νάκου. Πρόσθεσε ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί και σημείωσε ότι «όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και κινούμαστε στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση, όλα ξεκίνησαν την προπερασμένη Παρασκευή 16/10, όταν ένα άτομο από το προσωπικό του Κέντρου εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού και από τεστ που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και την Κυριακή 18/10 έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζομένους και περιθαλπόμενους του κέντρου.

Στο κέντρο, σύμφωνα με την πρόεδρο κα. Νάκου, «ακολουθείται ίσως το πιο αυστηρό πρωτόκολλο σε όλη την Ευρώπη και όλων η προσοχή είναι αυξημένη».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης