Ένα περιστατικό που εγείρει πολλά ερωτήματα για τη συμπεριφορά συγκεκριμένου αξιωματικού απασχολεί από χθες τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αφορμή ήταν ασύρματος που είχε «χρεωθεί» σε αστυνόμο που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ και εντοπίστηκε μέσα σε ένα σπίτι στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσκευή είχε δοθεί στον αστυνομικό στις αρχές Δεκεμβρίου για τις ανάγκες της υπηρεσίας του.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου προσέγγισαν το σπίτι στο Ζεφύρι, καθώς είχαν πληροφορίες για παράνομη δραστηριότητα του ιδιοκτήτη. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» μια σακούλα από το παράθυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν όταν μάζεψαν τη σακούλα ότι περιείχε δύο ασυρμάτους, ίδιο με τους υπηρεσιακούς αλλά και ένα μικρό κινητό τηλέφωνο. «Ήταν συντονισμένοι στις συχνότητες του κέντρου της Άμεσης Δράσης, και ειδικότερα στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Ίσως, με αυτόν τον τρόπο, να ενημέρωνε συμμορίες κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή κι έτσι να γνώριζαν πότε πλησίαζαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές. Μέσα στη σακούλα βρέθηκε και ένα σημείωμα με χειρόγραφες σημειώσεις με περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και οδούς» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας. 

Τα περίεργα όμως δεν σταμάτησαν εκεί… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνόμος που είχε «χρεωθεί» τον συγκεκριμένο ασύρματο δήλωσε την απώλειά του… μετά την επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και την ανεύρεση της συσκευής. Άραγε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο αξιωματικός όταν πήγαινε στην υπηρεσία του, τι ασύρματο χρησιμοποιούσε; Πώς δικαιολογούσε το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του τη συγκεκριμένη συσκευή; Το θέμα απασχολεί την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει «σιγή ασυρμάτου» από τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων που λογικά θα ασχοληθεί με την υπόθεση λόγω της εμπλοκής του αξιωματικού. Όσο για τον 36χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού στο Ζεφύρι, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί και στη συνέχεια αφέθηκε. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης