Έφεση ασκήθηκε κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρο Σοφουλάκη προκειμένου να κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το θέμα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Το δρόμο της έφεσης έδειξε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης ο οποίος με παραγγελία του προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το σχετικό βούλευμα.
Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας πάντως είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία της υφ’ όρων απόλυσης του Αρ. Φλώρου, από την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μόλις ο συνάδελφός του, επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου διέταξε έρευνα για την αποφυλάκιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​ Ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».
Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Την ίδια στιγμή , στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει “ανυπόστατη” σφραγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενό της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία».

Όταν παραληφθεί δε θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει το θέμα της αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του ο Αρ. Φλώρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης