Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φακός κατά τη διάρκεια άσκησης, με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2013», σε περίπτωση σεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΏΡΑ 17.00. Στη θέση Κόρμπι της Δημοτικής Ενότητας Βάρης παρατάσσονται δεκάδες Πυροσβέστες, άνδρες των ΕΚΑΜ και των ΕΚΑΒ. Εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης ήταν παρόντες. Οι εθελοντές είχαν λάβει θέσεις.

Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των όλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης σε περίπτωση σεισμού.

Η άσκηση περιελάμβανε τρία σενάρια. Απεγκλωβισμό πολιτών από κατεστραμμένο κτήριο, διάσωση εγκλωβισμένου οδηγού σε αυτοκίνητο και ασφαλή μεταφορά ενοίκου από οροφή κριτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΏΡΑ 19.00. Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία. Όλοι απεύχονται το χτύπημα του εγκέλαδου. Όλοι προσπαθούν να ξεχάσουν τις τραγικές στιγμές του 1999, μετά τον σεισμό της Αθήνας. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως στην Πάτρα που οι πολίτες έχουν βιώσει την εφιάλτη του σεισμού.

Η κάμερα του zougla.gr κατέγραψε ολόκληρη την επιχείρηση:


(Διάσωση από οροφή κτηρίου)


(Διάσωση από Ι.Χ.)


(Διάσωση-απεγκλωβισμός από Ι.Χ.)




(Εκπαιδευμένοι σκύλοι συμμετείχαν στην άσκηση)


(Σενάριο: Μεταφορά τραυματία)


(Τα πυροσβεστικά οχήματα σε ετοιμότητα)


(Σκηνές της Π.Υ)


(Αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια)

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης