Ασπίδες προστασίας διέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 15:34
Ασπίδες προστασίας διέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Ασπίδες προστασίας προσώπου διένειμε χτες και σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) σε όλες τις ΜΕΘ, τα αναισθησιολογικά και τα ακτινολογικά τμήματα νοσοκομείων της πόλης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας, έχουν δοθεί 80 ασπίδες σε κάθε ΜΕΘ και από 40 σε κάθε ακτινολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα όλων των νοσοκομείων.

Να σημειωθεί ότι ο ΙΣΘ, την ερχόμενη Κυριακή (12 Απριλίου), θα διανείμει στα μέλη του, για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, υγειονομικό υλικό προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς και μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίτσας, θα διανεμηθούν 3.000 κουτιά μάσκες (κάθε κουτί περιέχει 50 μάσκες) σε όλα τα μέλη του, καθώς επίσης και από ένα αντισηπτικό και ένα κρεμοσάπουνο. Τη δαπάνη της προμήθειας αυτών των υλικών κάλυψε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον ο ΙΣΘ κάλυψε τη δαπάνη για την αγορά ασπίδων προστασίας προσώπου, που και αυτές θα διανεμηθούν στα μέλη του μαζί με τα άλλα μέσα προστασίας.

Η διανομή θα γίνει από τις 10:00 ως τις 18:00, στο ύψος των γραφείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να περνούν με τα αυτοκίνητά τους και να παραλαμβάνουν γρήγορα και με ασφάλεια τα μέσα ατομικής προστασίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Νίτσας, «είναι σημαντικό και αναγνωρίζεται απ' όλους ότι η απρόσκοπτη λειτουργία, στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει, των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρείων και εργαστηρίων), συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς αυτές οι μονάδες αποτελούν τον κυματοθραύστη περιστατικών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι «ύστερα από τις συνεχείς προσπάθειές μας μπορούμε να εφοδιάσουμε και κάθε αδειοδοτημένη μονάδα ΠΦΥ με υγειονομικό υλικό, το οποίο έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν ενεργειών μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι' αυτό τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 16:02