Από κεραυνό φαίνεται πως ξεκίνησε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δήλωσε στο OPEN:

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεραυνό. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, οι καπνοί ήταν πάρα πολύ έντονοι (…). Σήμερα το πρωί τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερα και η ατμόσφαιρα έχει σχεδόν καθαριστεί πλήρως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς στις 5:00 μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος.

«Κάηκε ένα μεγάλο μέρος αλλά σώθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου», ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.

Η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, απέκτησε σύντομα πολύ μεγάλη ένταση, καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ και ο δυνατός αέρας μαζί με τα εύφλεκτα υλικά δυσκόλευαν στον μέγιστο βαθμό το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. 

Το πρωί της Τρίτης, πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωσή της.

Μετά από σκληρή ολονύκτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, πλέον το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς βρίσκεται σε ύφεση.

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί σε ένα κτήριο, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Το μήνυμα του 112

Το 112 το βράδυ της Δευτέρας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής με το οποίο η Πολιτική Προστασία τούς ζητούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στους κλειστούς χώρους λόγω των πυκνών καπνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης