Την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός στη χώρα. Βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περισσότερα και εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης