Με ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απάντησαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, η εκδήλωση στη Νεάπολη «ενόχλησε» την τοπική Αστυνομία, η οποία έσπευσε να τη διαλύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηματικά, ωστόσο, προκαλεί η δικαιολογία των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, καθώς, σύμφωνα πάντα με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκαν τη διατάραξη της κοινής ησυχίας, στις 20:30 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Το Σάββατο 13/9/2014 ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου οργάνωσε ανοιχτές εκδηλώσεις σ’ όλες τις πόλεις του νομού για να μεταδώσει την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη που η κυβέρνηση Σαμαρά και το όργανό της, η ΝΕΡΙΤ, θέλησαν να κόψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της προβολής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μεραμπέλου στην Κεντρική Πλατεία της Νεάπολης, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος εμφανίστηκαν και απαίτησαν να σταματήσει η προβολή γιατί διαμαρτυρήθηκε κάποιος για διατάραξη «κοινής ησυχίας» στις 8.30 το βράδυ!!! Ζήτησαν επίσης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για να πάρουν τα στοιχεία τους.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για τις διαβεβαιώσεις και τις εντολές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, που μας μεταφέρθηκαν με σαφήνεια, για να μην παρεμποδιστούν οι συγκεντρώσεις που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου. Σε καμία άλλη συγκέντρωση δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Το γεγονός της Νεάπολης δείχνει πως νοοτροπίες αυταρχισμού σε συνδυασμό με «υπερβάλλοντα ζήλο», δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να κλονίσουν τη σχέση των πολιτών με την τοπική Αστυνομία. Επειδή και στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί τέτοιου είδους φαινόμενα (όπως με τη «σύλληψη» του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου για ανάρτηση πανό κατά τη διάρκεια εργατικής συγκέντρωσης!!!) θα πρέπει να εμπεδωθεί στα Αστυνομικά Όργανα η αντίληψη ότι η ελεύθερη άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών δεν αποτελεί αδίκημα.

Η προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης όλων των πολιτών είναι υποχρέωση όλων μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης