Σε εκδικητική δίωξη εις βάρος του αστυνομικού Τηλέμαχου Βραχνή, ο οποίος είχε το θάρρος να εκφράσει ανοιχτά, σε συνέντευξή του στη «Ζούγκλα» και στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τις απόψεις του για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και την υποχρεωτικότητα, προχωράει η Ελληνική Αστυνομία.

Ο αστυνόμος Βραχνής, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα αλλά για άλλη υπόθεση, αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της απόλυσης από το Σώμα, όχι μόνο λόγω της συνέντευξης αλλά και γενικότερα για τη δράση του όσον αφορά το ζήτημα της υποχρεωτικότητας, την οποία αναδεικνύει μέσα από το κανάλι του, EKSOUSIA POLITI, στο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τηλέμαχος Βραχνής κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 11 και συγκεκριμένα των εδαφίων β’, γ’ και ι’ της παραγράφου 1, για τα οποία προβλέπεται η ποινή της αργίας με απόλυση. Τα συγκεκριμένα εδάφια αφορούν τις οποιασδήποτε μορφής δηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών προσώπων, τη δημόσια άσκηση κριτικής εις βάρος της Ιεραρχίας με τη χρήση ψευδών επιχειρημάτων και γενικά κάθε πράξη που αντιβαίνει στο υπηρεσιακό καθήκον και συνιστά σοβαρή παραμέληση αυτού ή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του αστυνομικού.

Η συνέντευξη του Τηλέμαχου Βραχνή έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης. Μόνο στο YouTube την παρακολούθησαν 242.000 άνθρωποι, ενώ είχε περίπου 7.500 likes και σχεδόν 1.000 σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι οι απόψεις του αστυνομικού κάθε άλλο παρά ακραίες ή προσβλητικές μπορούν να θεωρηθούν. Ακραία, αντίθετα, είναι η πιθανή εκδίωξή του από το αστυνομικό σώμα για τη συγκεκριμένη συνέντευξη.  

Τι αναφέρει η κλήση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλήση του Τηλέμαχου Βραχνή σε απολογία αναφέρει τα εξής: «Κατηγορείσαι ότι, όπως προέκυψε από διενεργούμενη σε βάρος σου Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την 11-01-2022 ανήκων οργανικά στο Α’ Α.Τ. Αχαρνών με το βαθμό Αστυφύλακα, ευρισκόμενος σε κατάσταση διαθεσιμότητας, παραχώρησες συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ευθύμιο (Μάκη) Τριανταφυλλόπουλο, ως προκύπτει από την 11-01-2022 σχετική καταχώρηση οπτικοακουστικού υλικού στον ιστότοπο webtv “zougla.gr”, άνευ αδείας από την Υπηρεσία, προβαίνοντας σε κρίσεις για το αστυνομικό σώμα στο οποίο υπηρετείς όσο και για την Ηγεσία του Σώματος, δηλώνοντας μη συμμόρφωση σου με τις ισχύουσες διατάξεις σχετικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ενώ διατύπωσες δημόσια τη γνώμη σου κατά πολιτικού προσώπου, με τις κάτωθι ενδεικτικά φράσεις σου: “έχω την υποψία ότι μπορεί να κινήθηκε από κύκλους του Αρχηγείου” (αναφερόμενος σε έτερη πειθαρχική σου υπόθεση) – 07’:18”, “δεν υπάρχει ελευθερία κινήσεων όταν πάρεις κάποιο βαθμό” – 08’:15”, “όλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες και ο Αρχηγός πρέπει να τους τηρεί τους κανόνες” – 08’:47”, “δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε σκοπεύω να το κάνω” (αναφερόμενος σε έτερη πειθαρχική σου υπόθεση) – 20’:30”, “παντού υπάρχει ένα ψώνιο και στην αστυνομία” – 12’:19”, “Δεν αποδέχομαι το χαρτί νόσησης” – 22’:50”, “Αυτά τα δικαιώματα είναι πάνω από οποιαδήποτε κυβέρνηση” – 23’:50, “Δε μπορούμε να παίζουμε το παιχνίδι τους, να τα διαπραγματευόμαστε” (αναφερόμενος στον εμβολιασμό κατά της νόσου covid-19) – 23’:50”, “Δεν θέλω να είμαι κρατικά εγκεκριμένος πολίτης για να πιω έναν καφέ ή να δω σινεμά” – 23’:57”, ενώ, αναφερόμενος στον υπουργό Αθανάσιο Πλεύρη, δήλωσε “λυπάμαι γι’ αυτά που βλέπω να κάνει, λυπάμαι πάρα πολύ” – 31’:07”, πράξεις οι οποίες αντιβαίνουν στο υπηρεσιακό καθήκον, γενόμενος υπαίτιος παράβασης του άρθρου 11 παρ. 1, εδαφ. β’, γ’ και ι’ του Π.Δ. 120/2008 “Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού”, σε συνδυασμό με το άρθρο 6 του Π.Δ. 538/1989».

Δείτε την κλήση:

Κατά τη γνώμη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος δίωξης του αστυνόμου Βραχνή, καθώς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ζούγκλα» εξέφρασε τις απόψεις του με νηφαλιότητα και χωρίς να χρησιμοποιήσει ακραίους ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για οποιοδήποτε στέλεχος της Αστυνομίας ή πολιτικό πρόσωπο.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ και τη συνέντευξη του κ. Βραχνή στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης