Τελειωμό δεν έχουν τα λάθη με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων Ιδιοκτησίας, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, που έχει προκαλέσει πανικό σε πολίτες και φορείς της χώρας που έτριβαν τα μάτια τους παραλαμβάνοντας τα αρχικά σχετικά ειδοποιητήρια!

Στην περίπτωση της Ξάνθης επικράτησε αλαλούμ ήδη από τις πρώτες ημέρες που επιχείρησε το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί στον υπολογισμό του φόρου και να ζητήσει από τους φορολογούμενους να προχωρήσουν στην αποπληρωμή τους, και όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com από τον κυκεώνα των λαθών δεν γλίτωσε ούτε… η εκκλησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκαναν τον σταυρό τους…

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ανάμεσα στις κραυγαλέες περιπτώσεις λαθών στον υπολογισμό του φόρου στην περιοχή της Ξάνθης και το “ραβασάκι” που κατέφθασε από το Υπουργείο για το Μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη. Με αυτό ζητούνταν η καταβολή ενός αστρονομικού ποσού και μετά από την αντίδραση φυσικά της Μητρόπολης Ξάνθης διαπιστώθηκε προς επρόκειτο για γενικότερο λάθος και ως εκ τούτου αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και η Μονή είχε εξαιρεθεί από τη φορολογία όπως προβλέπει σχετικώς η νομοθεσία στη συνέχεια φορολογήθηκε δεύτερη φορά ως υπεραξία με αποτέλεσμα να εκτιμηθεί η αξία του κτηρίου και της έκτασης στην οποία αυτό βρίσκεται και να προκύψει το ποσό του ΕΝΦΙΑ. Ακολούθησε επικοινωνία με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου και ο ΕΝΦΙΑ αποσύρθηκε, όπως άλλωστε συνέβη σε όλες τις περιπτώσεις ενώ αναμένεται ο επαναπροσδιορισμός του στις αρχές του Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης