Στην κατάσχεση τριών τόνων προϊόντων ζωικής προέλευσης λόγω ακαταλληλότητας προχώρησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν στην αγορά ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, 19/12, 600 κιλά κατεψυγμένου κιμά στον Ασπρόπυργο και την Τρίτη, 20/12, 2.403 κιλά προϊόντων ζωικής προέλευσης στον Ταύρο. Τα προϊόντα ήταν εντός θαλάμου κατάψυξης και οι έλεγχοι σε αυτά τα σημεία συνεχίζονται με ορατό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η ποσότητά τους. Αιτίες της κατάσχεσης ήταν η υπέρβαση του ορίου διατηρησιμότητας, η έλλειψη σημάτων καταλληλότητας και η φύλαξη νωπών προϊόντων σε κατάψυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αφού ενημερώθηκε, τόνισε: «Αποστολή μας είναι να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζεται να αντιμετωπίζονται άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πλήττουν την αξιοπιστία της αγοράς, η οποία στην πλειονότητά της λειτουργεί υποδειγματικά».

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι διενεργούνται σε πάσης φύσεως χώρους που παρουσιάζουν καταναλωτική κίνηση την εορταστική περίοδο: Εστίαση/αναψυχή, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρατήρια υγρών καυσίμων, εμπορικά/εποχικών ειδών καταστήματα και γενικότερα χώροι τροφίμων και ποτών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης