Εκτός δημοτικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν τη φετινή σεζόν περίπου 53.000 παιδιά λόγω της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το «ψαλίδι» στις δημόσιες δαπάνες έχει επηρεάσει και τον συγκεκριμένο τομέα, με την Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το υπουργείο Εργασίας να ανταλλάσουν επιστολές, την ίδια στιγμή που χιλιάδες οικογένειες αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα τον ελληνικό πληθυσμό, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό και καθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις «μονόδρομο» την παραμονή του παιδιού στον παιδικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, πρέπει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν βρεθεί επιπλέον κονδύλια προκειμένου να γίνουν προσλήψεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση 53.070 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα χρήματα μπορούν να βρεθούν από πόρους του ΕΣΠΑ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι τα περιθώρια για εξεύρεση επιπλέον χρημάτων έχουν στενέψει επικίνδυνα και τα περί… «λιμναζόντων πόρων» στερούνται λογικής βάσης. Ωστόσο, αφήνει ένα… «παραθυράκι» σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα επαφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα μικρής αύξησης του προϋπολογισμού της δράσης “εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” για το τρέχον έτος», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, προτρέποντας παράλληλα τους διοικούντες την ΚΕΔΕ να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης