Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, 07:27
Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα
Τον καλύτερό τους εαυτό κλήθηκαν να δώσουν σήμερα 103.366 υποψήφιοι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Γνώσεις και σωστή κρίση είναι δύο βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία τους στις εξετάσεις.

Γνώσεις και σωστή κρίση είναι δύο βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία τους στις εξετάσειςΗ έναρξη των εξετάσεων έγινε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα. Το θέμα της έκθεσης ήταν η φιλία.

Ειδικότερα, οι μαθητές κλήθηκαν να εξεταστούν σε απόσπασμα από δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου που σχετίζεται με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Καθηγητές και φροντιστές χαρακτηρίζουν βατά τα θέματα του πρώτου εξεταζόμενου μαθήματος, τονίζοντας ότι είχαν την περσινή λογική και υπήρχαν ερωτήσεις τύπου «Σωστό-Λάθος». «Η θεωρία δεν αφορούσε αμιγώς την τρίτη λυκείου αλλά και τάξεις των προηγούμενων ετών, ενώ το θέμα της έκθεσης άπτεται του ενδιαφέροντος των μαθητών, καθώς αναφέρεται στη φιλία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ανέφερε στο zougla.gr καθηγήτρια του φροντιστηρίου «ΣΤΟΧΟΣ».

Πατήστε εδώ για να δείτε σε pdf τα θέματα

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις απαντήσεις από το φροντιστήριο «ΣΤΟΧΟΣ»

Αναλυτικά τα θέματα:Με το ίδιο μάθημα αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Ήδη από τον Απρίλιο οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, έχουν προμηθευτεί το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ, ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ (ΓΕΛ)ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄ στα μαθήματα γενικής παιδείας και επιλογής) με το ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤο zougla.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο «ΣΤΟΧΟΣ» θα βρίσκεται δίπλα στους μαθητές, παρέχοντάς τους συμβουλές αλλά και τις λύσεις των θεμάτων των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Συμβουλές προς τους μαθητές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016, 13:25