Να αναπαραστήσουν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα τραγικά έγιναν τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου στη Μάνη, λίγα μέτρα μετά το χωριό Αλτομυρά, καλούνται το πρωί της Παρασκευής οι δύο 18χρονοι που έχουν ομολογήσει τη δολοφονία του 26χρονου Καλαματιανού Κώστα Σγούρου και του 25χρονου από τη Σάμο Γιάννη Κομμάτη.

Παρουσία ανακριτή, εισαγγελέα και ιατροδικαστή, θα πρέπει να περιγράψουν και να δείξουν με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις τους, πώς πυροβόλησαν τα θύματά τους, πώς τα έσυραν και τα φόρτωσαν στο αγροτικό αυτοκίνητο, πώς τα μετέφεραν έξω από το χωριό Κάμπος και πώς τα πέταξαν κάτω από το γεφύρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυστηρά μέτρα

Ήδη, υπάρχουν εντολές προς την Αστυνομία για αυξημένα μέτρα, ενώ στην περιοχή θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης μεγάλη αστυνομική δύναμη και κανείς που δε θα έχει σχέση δε θα μπορεί να πλησιάσει. Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να παρευρεθούν και οι δικηγόροι όλων των πλευρών, ενώ απαραίτητη κρίθηκε και η παρουσία του ιατροδικαστή.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η όλη διαδικασία θα βιντεοσκοπηθεί και θα αποτελέσει και στοιχείο της δίκης που θα ορισθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από δεκαετίες

Από τα βασικά ερωτήματα στα οποία θα ζητηθεί απάντηση, είναι αν, όντως, όπως ισχυρίζονται οι δύο 18χρονοι, ενήργησαν καθόλη τη διάρκεια μόνοι τους. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική αγωγή και ιδιαίτερα η οικογένεια Σγούρου, επιμένει πως τέτοιο έγκλημα δεν μπορεί να γίνει μόνο από τους δύο 18χρονους. Θεωρεί σίγουρη την εμπλοκή κι άλλου ή κι άλλων ατόμων. Ιδιαίτερα ένα τρίτο άτομο, με τον ισχυρισμό ότι γνώριζε τις προθέσεις του 18χρονου από τον Κάμπο, έχει κατονομασθεί στις Αρχές και θα κληθεί να καταθέσει, πιθανότατα μετά και την ολοκλήρωση της αναπαράστασης.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά έπειτα από αρκετές δεκαετίες που θα γίνει αναπαράσταση ενός εγκλήματος στη Μεσσηνία. Η πρώτη αναπαράσταση στη Μεσσηνία έγινε πριν από περίπου 34 χρόνια σε χωριό στην περιοχή του Αριστομένη, όταν κάτοικος σκότωσε συγχωριανό του.
Επίσης, πριν από περίπου μια 10ετία δόθηκε εντολή για αναπαράσταση της δολοφονίας ενός αλλοδαπού, από τη σύζυγό του στο χωριό Σουληνάρι, αλλά τελικά δεν έγινε. 

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης