Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θα ενημερώσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ασφαλούς χρήσης υπηρεσιών Διαδικτύου.

Η ειδική θεματική ενότητα με τίτλο «Μικροί Πολίτες» που δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα της http://www.dpa.gr χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους τους μαθητές και τους καθηγητές πληροφορικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ενότητα «Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα» δίνει έμφαση στην παρακολούθηση στο Διαδίκτυο. Η δεύτερη ενότητα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Η τρίτη ενότητα «Γνωρίζω σε ποιον μιλώ» ασχολείται με το ζήτημα της πλαστοπροσωπίας στο Διαδίκτυο ενώ η τέταρτη ενότητα «Δικτυώνομαι με ασφάλεια» εστιάζει στην προστασία προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση του Facebook, Twitter κ.α.

Στην πρωτοβουλία της αυτή, η Αρχή έχει αρωγό το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο με εγκύκλιό του καλεί τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν το ενημερωτικό υλικό της Αρχής για την ασφαλή χρήση των υπηρεσιών Διαδικτύου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης