Έφυγε χθες από τη ζωή η μητέρα του προέδρου του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, Μαργαρίτα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Φωτογραφία από pelop.grΗ κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη στις 11.00 από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Η ταφή θα γίνει στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην «Κιβωτό της Αγάπης», όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Λίγα λόγια για τη Μαργαρίτα Λοβέρδου

Η Μαργαρίτα Σταμέλου τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία και παντρεύτηκε τον συμπολίτη συμβολαιογράφο Νίκο Λοβέρδο. Υπήρξε η αγαπημένη δασκάλα εκατοντάδων παιδιών της Πάτρας, που διδάχθηκαν από την «Κυρία Ρίτα», όπως την έλεγαν, όχι μόνον γράμματα αλλά και την αγάπη για την πατρίδα και τις παραδόσεις. Αυτές τις παραδόσεις που η ίδια τήρησε σε όλη της τη ζωή και τις υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός, ως μέλος του τοπικού τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων, ως δραστήρια συμπολίτης που ενεργοποιήθηκε ποικιλοτρόπως για την υποστήριξη και φροντίδα αναξιοπαθούντων οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθιζε να μαγειρεύει και να φτιάχνει γλυκά που πρόσφερε σε όσους τα είχαν ανάγκη, ενώ από τις αγαπημένες της συνήθειες ήταν το διάβασμα, που δεν το εγκατέλειπε όσο της το επέτρεπαν οι δυνάμεις της.

Ήταν άτομο πολύ διακριτικό και δεν της άρεσαν τα φώτα της δημοσιότητας. Στάθηκε πάντα στο παρασκήνιο, όλα τα χρόνια που ο γιος της, Ανδρέας, αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη, αρχικά, και υπουργός, στη συνέχεια, του ΠΑΣΟΚ. Παρέμεινε τόσο η ίδια όσο και η Τατιάνα σε διακριτική απόσταση από τον γιο και αδελφό τους, παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια. Άλλωστε, ήταν πολλές οι φορές που ο Ανδρέας πήγαινε να την επισκεφθεί στην Πάτρα, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr/pelop.gr

Διαβάστε επίσης: Δύσκολες ώρες για τον Ανδρέα Λοβέρδο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 14:39

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης