Θεσσαλία, Προμαχώνας, Έβρος, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα είναι οι περιοχές όπου παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα, εμποδίζοντας ανά διαστήματα την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι παραγωγοί επιμένουν στις κινητοποιήσεις, ενώ, αύριο, στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν στον Τύρναβο τα 12 μπλόκα από τη Θεσσαλία και τον Προμαχώνα, αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κλειστοί παραμένουν ο κόμβος της Νίκαιας, ο Τύρναβος και οι Μικροθήβες, ενώ στον Πλατύκαμπο δεν σημειώθηκε αποκλεισμός από τους αγρότες, σύμφωνα με τη γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το μπλόκο των αγροτών παραμένει στο τελωνείο του Προμαχώνα. Από τα ξημερώματα, η διέλευση από και προς τον συνοριακό σταθμό είναι ανοιχτή, ανά τέσσερις ώρες, για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ εξυπηρετούνται άμεσα τα επείγοντα περιστατικά.

Οι αγρότες απαγορεύουν τη διέλευση των φορτηγών, ωστόσο ο αριθμός των αποκλεισμένων οδηγών έχει μειωθεί αισθητά, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν πλέον την είσοδο και έξοδο στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό της Εξοχής στη Δράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Νομό Έβρου, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στον κόμβο του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. Το ίδιο συμβαίνει στα «Πράσινα Φανάρια», τα Μάλγαρα και την παλαιά εθνική οδό Κιλκίς-Σερρών.

Το απόγευμα της Παρασκευής, αγρότες της Αχαΐας έκλεισαν τη νέα εθνική οδών Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίο.

Πρόκειται για τους αγρότες που είχαν αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες την εθνική οδό στη γέφυρα του ποταμού Μεγανίτη, στο ύψος του Αιγίου και μετακίνησαν το μπλόκο.

Εν αντιθέσει με τον Προμαχώνα, τα τελωνεία των Ευζώνων, της Δοϊράνης, του Ορμενίου και των Κήπων είναι ανοιχτά.
Χθες, αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει σε εθνικές οδούς και τελωνεία 16 νομών οι αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης