Στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο κτιριακό συγκρότημα της Λουκάρεως, διεξάγεται από τις 11/11 η δίκη του Αναστάσιου Θεοφίλου, κατηγορούμενου ως «ληστή της Πάρου». 

Ο Α. Θεοφίλου, που φέρεται από τις Αρχές ως δράστης της ληστείας σε υποκατάστημα της ALPHA BANK το καλοκαίρι του 2012 και της ανθρωποκτονίας του 53χρονου Δ. Μίχα -ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές-, αρνείται εξαρχής όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη κατέθεσαν 19 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, κανένας από τους οποίους δεν αναγνώρισε ως δράστη τον κατηγορούμενο. Αύριο, Δευτέρα, θα αρχίσει η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η δίκη παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς κατά τη διάρκειά της έχουν σημειωθεί διάφορα ευτράπελα. Ανάμεσά τους η σύλληψη δημοσιογράφου κατ’ εντολή του προέδρου Μ. Χατζηαθανασίου για διατάραξη της συνεδρίασης, επειδή χρησιμοποιούσε κασετοφωνάκι (τελικά αφέθηκε ελεύθερος), η παραδοχή του ίδιου του τμηματάρχη της Αντιτρομοκρατικής ότι «μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία» και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν άλλοι μάρτυρες, κι ας πέρασαν -όπως αποδείχτηκε- «φροντιστήριο» πριν προσέλθουν στη δικαστική αίθουσα.

Στο ίδιο πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μάρτυρας κατέθεσε πως είδε τον ληστή να πυροβολεί το θύμα στο κεφάλι, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση εντόπισε σφαίρες μόνο στο σώμα του άτυχου 53χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης, το οποίο, αν ευσταθεί, ίσως εξηγεί την απόφαση του θύματος να επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές: αρκετοί μάρτυρες κατέθεσαν ότι την ώρα του συμβάντος άκουσαν μια γυναικεία φωνή να φωνάζει πως το όπλο είναι ψεύτικο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης