Αχαΐα: Αποχή από τη μεταφορά στα σχολεία αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 12:20
Αχαΐα: Αποχή από τη μεταφορά στα σχολεία αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί
Να απέχουν από τη μεταφορά των μαθητών από τη Δευτέρα, οπότε ξεκινά η σχολική χρονιά, αποφάσισαν το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πατυρών και Περιχώρων, διατυπώνοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους με το δυναμικό σύστημα. Η εξέλιξη αφήνει 15.000 μαθητές στον δρόμο.

Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με ανοικτή επιστολή προς τους γονείς εξηγεί ότι η Περιφέρεια υποχρεούται να εφαρμόσει κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας, δεδομένου ότι καλείται να διαχειριστεί ένα κονδύλι 15,8 εκατ. ευρώ που διατίθεται για τη μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδος.

«Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα, που διέπεται όμως από νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες. Στην Περιφέρειά μας, το ετήσιο κόστος για τις 172 περίπου ημέρες τον χρόνο που πραγματοποιείται μεταφορά ανέρχεται περίπου σε 15.800.000 ευρώ, δηλαδή ημερήσιο κόστος περίπου 91.860 ευρώ. Η ευθύνη της Περιφέρειας είναι μεγάλη, στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού κονδυλίου και, όπως πάντα, θέλουμε να λειτουργούμε απέναντί σας με όρους αποτελεσματικότητας, ασφάλειας στους μαθητές μας, αλλά και διαφάνειας» σημειώνει.

«Για τον σκοπό αυτόν, σχεδιάσαμε μία ηλεκτρονική εφαρμογή απογραφής των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών. Με καθαρά βήματα, με πλήρη αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων, σπίτι μαθητή, σχολείο μαθητή, στάσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, σε ηλεκτρονικούς χάρτες. Δηλαδή, ένα σύστημα διαφανές, που στηρίζεται στα στοιχεία που παραδίδονται από τους γονείς στους εκπαιδευτικούς. Το νέο αυτό σύστημα έχει ήδη πολλά θετικά σημεία, όπως ταχύτητα, μείωση γραφειοκρατίας, πλήρη απογραφή μαθητών, άμεση σύνδεση σχολείων με την Περιφέρεια. Επειδή όμως κάθε νέο σύστημα έχει και ατέλειες, ξεκινήσαμε διαβούλευση. Επίσης, ορίσαμε και Επιτροπή στην Περιφέρεια για να ελέγχει τις προτάσεις, τις καταγγελίες και κάθε πρόταση που θα υποβάλλεται, αν πληρούνται προϋποθέσεις, ασφάλειας, νομιμότητας, οικονομικότητας» προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας.

«Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, θέλω να απευθυνθώ σε κάθε πολίτη, να διαβεβαιώσω ότι η υπηρεσία μας θα δει κάθε πρόταση, θα προβεί σε αλλαγές, όπου ο νόμος παρέχει δυνατότητα, αλλά θα σεβαστεί απόλυτα και την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πέρυσι απέρριψε τον διαγωνισμό και δεν επέτρεψε την υπογραφή σύμβασης. Η Περιφέρεια θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος» αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Μετωπική των ταξί με την Περιφέρεια για τη μεταφορά μαθητών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 14:11