Σε κατάθεση μήνυσης κατά των υπευθύνων για την λειτουργία της ΒΙΠΕ προχώρησαν οι κάτοικοι του κάτω Αλισσού μέσω του εκπολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου αναφέρουν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μήνυση έγινε για την διαρροή αποβλήτων που συνέβη σε έντονο βαθμό την 22 Οκτωβρίου 2015 στο φρεάτιο φόρτωσης της ΒΙΠΕ στην παραλία Κάτω Αλισσού. Τις πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας έβγαινε μέσα από τον αγωγό και από το φρεάτιο μαύρο υγρό στοιχείο, με δυσοσμία έντονη σαν καύσιμα, και γέμισε όλη η πλατεία του χώρου της παραλίας του Κάτω Αλισσού. Αυτό το σκουρόχρωμα υγρό κατέληγε στην θάλασσα.

Στο σημείο ήρθε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και μετά με έγγραφό της πιστοποίησε ότι το μαύρο αυτό χρώμα είναι λάδια και πετρελαιοειδή.

Καταφύγαμε στην μήνυση γιατί η ΒΙΠΕ συνεχίζει με αστοχίες της και παραλείψεις της να μας υποβαθμίζει περιβαντολογικά (βλέπε και ρέμα Μαλιαγκού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της ΒΙΠΕ δεν απαντά σε κανένα έγγραφό μας, ούτε δίνει της μετρήσεις από το βιολογικό που ζητάμε .

Πιστεύουμε ότι δικαιοσύνη θα ελέγξει όλες τις παραλείψεις, ακούσιες ή εκούσιες, της ΒΙΠΕ και θα αποδώσει το δίκαιο που ζητάνε οι κάτοικοι, όχι μόνο του Αλισσού αλλά και γύρω περιοχών για να σταματήσει η διοίκηση της ΒΙΠΕ να νομίζει ότι απευθύνεται σε «ιθαγενείς».

Τέλος ζητάμε από την δημοτική αρχή να κάνει και αυτή μήνυση στην ΒΙΠΕ, για το γεγονός της 22 Οκτώβρη, αλλά και για το ρέμα Μαλιαγκού, άλλωστε είχε δεσμευθεί».

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης