Δεκάδες ήταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον γιατρό Θανάση Σιούλη, καταγγέλλοντας τη δίωξή του από εισαγγελέα για δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιούλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, μιλώντας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, «έχουμε να κάνουμε με ένα χρονικό που αφορά δηλώσεις του Νοεμβρίου για πραγματικά γεγονότα που αφορούσαν για εκείνες τις ημέρες σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στο νοσοκομείο, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό, τόσο για κοινές κλίνες όσο και για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό επέφερε τη δυσφορία της διοίκησης του νοσοκομείου, «που από τότε παρήγγειλε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τόσους μήνες μετά και ενώ η Αθήνα φλέγεται και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο κίνδυνος είναι ορατός και αφορά το κοινωνικό σύνολο, αντί η διοίκηση να σκύψει με σωφροσύνη για την επίλυση των προβλημάτων, στο μέτρο του δυνατού με όποια μέτρα μπορούσε να πάρει, στην ουσία προβαίνει με ένα αυταρχικό προσωπείο να φιμώσει τους εργαζόμενους και τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς» τόνισε ο κ. Σιούλης, ο οποίος στη συνέχεια, μόλις μίλησε στους συναδέλφους τους που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, καταχειροκροτήθηκε.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με τη σειρά του την κλήση του μέλους της κ. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε, όπως τονίζουν, μετά από αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Δάφνη Κατσίμπα, για τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος πήγε την ίδια ημέρα στον εισαγγελέα, όσα είπε ο γιατρός που κατηγορείται στα ΜΜΕ ήταν αλήθεια. «Αντί να διωχθεί αυτός (σ.σ. διοικητής) που άνοιγε η εφημερία του νοσοκομείου του με τελείως απροετοίμαστο το νοσοκομείο, διώκεται αυτός που το αποκάλυψε». Η ίδια πρόσθεσε στη συνέχεια: «Δεν είδαμε καμία δίωξη κανενός διοικητή εκείνες τις ημέρες όταν τα νοσοκομεία άνοιγαν απροετοίμαστα, είδαμε όμως διώξεις συναδέλφων».

Σύμφωνα με την κα. Κατσίμπα, αυτό έγινε καθώς οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά όργανα εκείνη την εποχή αποκάλυπταν την υποστελέχωση, την έλλειψη εξοπλισμού, την αδυναμία να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια υγεία κ.ά. «Το θέμα είναι να μας τρομοκρατήσουν για να μην τα βγάζουμε αυτά παραέξω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε η κα. Κατσίμπα:

     

Πηγή GRTimes.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης