Ορατό είναι το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας της κυβέρνησης και των δύσκολων μέτρων που καλείται να λάβει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.  

Οι αναλυτές του οίκου μελέτησαν τις εξελίξεις που ενδέχεται να λάβουν χώρα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα καθορίσουν τη συνέχεια για την Ελλάδα και γίνεται λόγος για “θορυβώδες” μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η επενδυτική τράπεζα παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη πιθανότητα εισόδου των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Όπως έχουμε προαναφέρει, ο χρονικός ορίζοντας της συμμετοχής στο QE παραμένει αμφίβολος. Η ΕΚΤ θα περιμένει να αξιολογήσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές.
Η εκτίμησή μας είναι ότι η ΕΚΤ δεν θα πάρει θέση σε αυτό το θέμα και θα αναμένει την επίλυση των διαφορών μεταξύ Κομισιόν και ΕΚΤ πριν διενεργήσει τη δική της αξιολόγηση για το ελληνικό χρέος. Αυτό υποδεικνύει ότι η συμμετοχή στο QE ίσως δεν είναι εφικτή τον Σεπτέμβριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης