«Ελλάδα: τουλάχιστον 14 νεκροί μετά τις καταρρακτώδεις βροχές κοντά στην Αθήνα» τιτλοφορείται δημοσίευμα στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTBF το οποίο αναφέρεται στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, κάνοντας λόγο για βιβλική καταστροφή και παραθέτοντας μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, καθώς και του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει το δημοσίευμα, εξέφρασε μέσω tweet «τη βαθιά θλίψη του» για τα θύματα, τη στιγμή που, όπως αναφέρεται, η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε τη συνέχιση των έντονων βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. H ίδια είδηση αναδημοσιεύεται τόσο στην ιστοσελίδα της La Libre Belgique όσο και σε αυτή του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλοί νεκροί από τις έντονες βροχοπτώσεις στην Ελλάδα» είναι εξάλλου ο τίτλος δημοσιεύματος της ολλανδόφωνης εφημερίδας De Tijd, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε τις πλημμύρες ως μια «μεγάλη καταστροφή» και «τραγωδία».

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας De Morgen υπό τον τίτλο «Βιβλική καταστροφή στοιχίζει τη ζωή σε τουλάχιστον 15 άτομα στην Αθήνα», το οποίο περιγράφει το σκηνικό που επικρατεί στην περιοχή και παραθέτει, μεταξύ άλλων, δηλώσεις τόσο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, όσο και των δημάρχων Μάνδρας και Νέας Περάμου Ιωάννας Κριεκούκη και Γρηγόρη Σταμούλη αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης