Οκτώ άτομα φέρονται να εμπλέκονται σε απάτη-μαμούθ εις βάρος εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η πρόεδρος της εταιρείας στην αστυνομία, η ομάδα των οκτώ αντέγραψε σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, σχέδια εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, τα οποία αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της εταιρίας (πατέντες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, διέγραψαν τα στοιχεία αυτά από τους εξυπηρετητές (servers) της εταιρείας και τα διέθεσαν σε ανταγωνίστριες εταιρίες, έναντι άγνωστης χρηματικής αμοιβής, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημία στην εταιρεία.

Μάλιστα, ένας εκ των δραστών είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, φωτογραφίες από μηχανήματα της εταιρίας, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν δικές του κατασκευές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργήθηκαν αστυνομικές έρευνες στα σπίτια δύο εμπλεκομένων ατόμων, όπου βρέθηκαν, σε σκληρούς δίσκους και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πληθώρα αρχείων και σχεδίων της εγκαλούσας εταιρίας, καθώς και αρχεία που καταδεικνύουν την συνεργασία των δύο εμπλεκομένων με ανταγωνίστριες εταιρίες.

Επίσης, στο πλαίσιο της ενδελεχούς και επισταμένης έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δύο εμπλεκόμενοι διαμένουν πλέον στο εξωτερικό, όπου έχουν αναπτύξει παρόμοια παράνομη δραστηριότητα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, που εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης