Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Στέλιος Βογιατζάκης,

Μείζον ζήτημα έχει προκύψει στον Δήμο του Νέου Ηρακλείου, καθώς η αντιπολίτευση καταγγέλλει «περίεργες συναλλαγές» οχημάτων του Δήμου με συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων, υπό συνθήκες μάλιστα άκρας… μυστικότητας… Οι σοβαρές κατηγορίες που έχουν έρθει στο φως εδώ και πολλές εβδομάδες σε δημοτικά συμβούλια φαίνεται μάλιστα ότι δεν… κάνουν το αυτί των υπευθύνων να ιδρώσει, αφού δεν δίνονται επαρκείς εξηγήσεις και οι «δοσοληψίες» συνεχίζονται κανονικά. Οι εργαζόμενοι του Δήμου από την πλευρά τους δεν διστάζουν να κατηγορήσουν ευθέως τον δήμαρχο Νικόλαο Μπάμπαλο, ο οποίος μέχρι στιγμής νίπτει τας χείρας του για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος Νέου Ηρακλείου, Γιάννης Φίλανδρος, διηγείται στο zougla.gr πώς εντοπίστηκαν τα απορριμματοφόρα να βάζουν καύσιμα κάτω από περίεργες συνθήκες οι οποίες προκαλούν ερωτήματα.

Όπως λέει, πριν από περίπου ένα μήνα η αντιπολίτευση παρουσίασε φωτογραφικό υλικό το οποίο απεδείκνυε ότι τα απορριμματοφόρα προμηθεύονται καύσιμα με ανορθόδοξο τρόπο. Βάζουν καύσιμα όχι από την μπροστινή πλευρά του πρατηρίου, όπου βρίσκονται οι αντλίες, αλλά από την πλαϊνή με ένα λάστιχο που ξεκινά από το εσωτερικό του πρατηρίου. «Δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο κάποιος μετρητής της ποσότητας καυσίμων που προμηθεύονται τα απορριμματοφόρα, ούτε υπάρχει στο λάστιχο το λεγόμενο “πιστόλι” που μπαίνει στο ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων» λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτική αρχή, λέει ο κ. Φίλανδρος, δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βρει τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα πληροφορίες.

Όπως σημειώνει ο κ. Φίλανδρος, ο δήμαρχος Ηρακλείου αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα στείλει έγγραφο στο πρατήριο καυσίμων για να ζητήσει εξηγήσεις, ενώ έριξε όλο το βάρος της ευθύνης στους οδηγούς των απορριμματοφόρων. Ένα μήνα μετά και αφού έχουν γίνει τουλάχιστον τρία δημοτικά συμβούλια δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, καταγγέλλει ο κ. Φίλανδρος, ο οποίος επισημαίνει ότι η σιωπή του δημάρχου και της δημοτικής αρχής είναι σοβαρότερο θέμα από την ίδια την ύποπτη προμήθεια των καυσίμων.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

Δείτε το βίντεο στο οποίο καταγράφηκαν οι αμφιλεγόμενες αυτές συναλλαγές:

 

 

Οι καταγγελίες προέκυψαν ήδη από τις 12/4, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις:

 

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου αντιδρούν στις δηλώσεις του Δημάρχου ό,τι… υπεύθυνοι για τις συναλλαγές είναι μόνο… αυτοί:

Ανακοινώσεων… συνέχεια, από τους εργαζόμενους:

Θα παρακολουθούμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης