Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη η βοήθεια προς το Γηροκομείο ενισχύεται ακόμη περισσότερο, καθώς το Δημοτικό Βρεφοκομείο, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα καλύψει όλες τις ανάγκες του Γηροκομείου κατά τη διάρκεια των γιορτών και αργιών, με σταθερό στόχο τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Αθηναίων ήταν εκείνος που έθεσε τέλος στην κακοδιοίκηση δεκαετιών στο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς «με πρωτοβουλία του κ. Καμίνη και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας το 2016 κηρύχθηκε έκπτωτη η διοίκηση του ιδρύματος, που βαρύνεται με κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοτική αρχή της Αθήνας τονίζει πως δεν έμεινε μόνο εκεί: «με διαπαραταξιακή συναίνεση, τα μέλη που είχε ορίσει ο δήμος Αθηναίων στην προσωρινή διοίκηση αποκατέστησαν τη λειτουργία του Γηροκομείου και εξασφάλισαν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Έτσι, ήδη από τον Οκτώβριο του 2016, αν και το Γηροκομείο είναι και λειτουργεί ως ένα ανεξάρτητο κοινωφελές ίδρυμα, ο δήμος Αθηναίων ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη της σίτισης των ηλικιωμένων και έως σήμερα συνεχίζει να παρέχει καθημερινά 130 μερίδες φαγητού, που παρασκευάζονται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του δήμου Αθηναίων».

«Ο δήμος Αθηναίων ξεκαθαρίζει ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να επιδεικνύει έως ότου το Γηροκομείο Αθηνών εισέλθει και πάλι σε κανονική λειτουργία, παρά το γεγονός ότι η σημερινή διορισμένη διοίκηση κάθε άλλο παρά το διασφαλίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης