Δ. Στρατούλης: Στα «θέλω» των δανειστών το ψαλίδι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 12:00
Δ. Στρατούλης: Στα «θέλω» των δανειστών το ψαλίδι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
Για σκληρή διαπραγμάτευση στο Brussels Group ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών της χώρας για μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Δημήτρης Στρατούλης επεσήμανε ότι «το πιο εξωφρενικό (που ζητούν οι πιστωτές) είναι να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για να γίνονται συνεχείς μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και το δεύτερο να παραμείνουν οι μνημονιακοί νόμοι με τους οποίους θα συνεχίσουν να γίνονται μειώσεις κύριων συντάξεων από 1/1/2015 για όσους θεμελίωσαν από τότε ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι και 35 χρόνια στο μέλλον. Αυτό δεν είναι ακραία εκδοχή; Το να ξεπουλήσουμε όλο τον δημόσιο πλούτο της χώρας δεν είναι ακραία απαίτηση; Το να αυξήσουμε το ΦΠΑ που επιβαρύνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν είναι ακραία απαίτηση».

«Όταν επιμένουν στην άποψή τους να διατηρηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, σημαίνει 15% μειώσεις φέτος. Αν βάλεις και τα 3-4 επόμενα χρόνια και το τι έγινε πέρυσι, θα πάει σε 90% μείωση» διευκρίνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 12:07