Για σκληρή διαπραγμάτευση στο Brussels Group ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των δανειστών της χώρας για μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Δημήτρης Στρατούλης επεσήμανε ότι «το πιο εξωφρενικό (που ζητούν οι πιστωτές) είναι να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για να γίνονται συνεχείς μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και το δεύτερο να παραμείνουν οι μνημονιακοί νόμοι με τους οποίους θα συνεχίσουν να γίνονται μειώσεις κύριων συντάξεων από 1/1/2015 για όσους θεμελίωσαν από τότε ασφαλιστικό δικαίωμα μέχρι και 35 χρόνια στο μέλλον. Αυτό δεν είναι ακραία εκδοχή; Το να ξεπουλήσουμε όλο τον δημόσιο πλούτο της χώρας δεν είναι ακραία απαίτηση; Το να αυξήσουμε το ΦΠΑ που επιβαρύνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν είναι ακραία απαίτηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν επιμένουν στην άποψή τους να διατηρηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, σημαίνει 15% μειώσεις φέτος. Αν βάλεις και τα 3-4 επόμενα χρόνια και το τι έγινε πέρυσι, θα πάει σε 90% μείωση» διευκρίνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης