Παντελώς αθώος και σίγουρος για την ωφέλεια του ελληνικού Δημοσίου από την προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών Kornett, θα δηλώσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς ο Κώστας Δαφέρμος. Ο έμπορος όπλων συνελήφθη την Τετάρτη. Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να έδωσε μίζα 3 εκατ. ευρώ στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Κάντας), αναμένεται να αρνηθεί οποιαδήποτε παράνομη εμπλοκή του.

«Είναι αθώος. Η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό Δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πει και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του Δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία» φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Δαφέρμος, ο οποίος χαρακτηρίζει το Kornett ως «το καλύτερο οπλικό σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προθεσμία

Ο έμπορος όπλων, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εξεδόθη από τον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τασιτώνη μαζί με τον υιο του και έναν 80χρονο (ως μέλη ΔΣ άλλης εταιρείας), θα απολογηθεί τελικά την Παρασκευή αφού σήμερα θα λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Για μίζες είχε μιλήσει ο ίδιος ο Α. Κάντας, ο οποίος τόνισε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό. Η απολογία Κάντα δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Για τη σύλληψη του κ. Δαφέρμου οι ελληνικές αρχές υπέβαλλαν αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του κ. Κάντα. Οι απαντήσεις ήρθαν προ διημέρου και άμεσα οι ανακριτές εξέδωσαν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έμπορου όπλων και δυο ακόμα προσώπων από το δυναμικό της εταιρείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Συνελήφθη ο Κώστας Δαφέρμος για μίζες 3 εκατ. ευρώ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 15:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης