Στους γονείς της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε από το 40χρονο σύζυγό της, στη Δάφνη, πριν από δύο μήνες, ανέθεσε η εισαγγελέας Ανηλίκων την προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου γιου της, στο σπίτι των οποίων άλλωστε διαμένει το παιδί από την ημέρα του εγκλήματος.

Με διάταξή της η εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών αποφάσισε πως οι γονείς του θύματος θα πρέπει να αναλάβουν την επιμέλεια του παιδιού με γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού προηγήθηκε έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, η εισαγγελέας μελέτησε τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν και έκρινε πως «…οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που του προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός αναγνώρισε αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του.

Οι γονείς του θύματος έχουν τη δυνατότητα πλέον εντός 30 ημερών να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος της οικογένειας της 31 ετών άτυχης γυναίκας, Γιάννης Γλύκας, μίλησε για «δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας, η οποία βρήκε σύμμαχο την ορθή εισαγγελική διάταξη».

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος συνελήφθη στις 30 Ιουλίου 2021, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών καθώς ομολόγησε πως το πρωί της ίδιας μέρας σκότωσε την 31 χρόνων σύζυγό του, γιατί «θόλωσε» επειδή νόμιζε πως τον απατούσε. Δήλωσε δε «διαλυμένος» ψυχικά και μετανιωμένος για αυτό που έπραξε, από το επόμενο κιόλας δευτερόλεπτο.

«Δεν μπορούσα να αντέξω ότι η γυναίκα που αγαπούσα έκανε αυτά που έκανε μέσα στο σπίτι μας. Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, να ξανασκεφτώ αυτά τα 10 λεπτά» φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης