Ο χορός των προσφυγών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως φαίνεται, καλά κρατεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, προστέθηκε και δεύτερη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αυτή τη φορά από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, την Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και ένα δικηγόρο της Αθήνας.

Η αίτηση στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά, υποστηρίζοντας πως η επίμαχη συμφωνία , «εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της Ελληνικής Μακεδονίας στους εθνικά Σλάβους πολίτες της γείτονας χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση που είχε κατατεθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις της ομογένειας πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης