Νέα προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου για την αποφυλάκισή του, ευελπιστώντας ότι αυτήν τη φορά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα δείξει επιείκεια στο πρόσωπό του και θα του επιτρέψει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του κοντά στην οικογένειά του.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρώην υπουργός κατέθεσε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, επικαλούμενος λόγους υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του, το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής» ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισής του.

Επικαλούμενοι το προχωρημένο της ηλικίας του (77 ετών), αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, απηύθυναν έκκληση στους δικαστές να τον αφήσουν ελεύθερο, ακόμα και με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

«Η περίπτωση του πρώην υπουργού βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο χρόνος σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία του έχει φέρει την αδήριτη ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Παγορόπουλος, προσθέτοντας πως έχει σοβαρά ιατρικά θέματα, τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά από τους δικαστές, και πως πλέον βρίσκεται στο σημείο που οι αντοχές του τον εγκαταλείπουν. Ο συνήγορος του πρώην υπουργού επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του, ενώ υποστήριξε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού: «Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε μία ουσιαστική απαξία» τόνισε, προσθέτοντας πως διακυβεύεται πλέον η ίδια η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου και ότι δεν μπορούν να αναμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου αρκετούς μήνες μετά.

Επιπλέον, τόνισε πως όλοι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν αποφυλακιστεί, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορός του Λεωνίδας Κότσαλης, ενώ παρούσες σήμερα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Άκης: Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει, δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους, ενώ, αντίθετα, υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα, είχε φύγει η κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση, όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και η ζωή τους.

Πρόεδρος: Ποιος είναι για σας ο λόγος που πρέπει να αποφυλακιστείτε;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ζω κάτω από συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Πρέπει να βγω άμεσα! Σας λέω ότι είμαι παντελώς αθώος.

Πρόεδρος: Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Και τα δύο.

Συνήγορος: Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Πρόεδρος: Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα…

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε πρόκειται να αρχίσει η απολογία του πρώην υπουργού ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Διαβάστε επίσης: Οι δίκες της χρονιάς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης