Με τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου. Οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν στα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας.

Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιολογία

Ιστορία

Φυσική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους καθηγητές, τα θέματα των Μαθηματικών ήταν πολλά και απαιτητικά, ενώ εύκολα χαρακτηρίζονται της Βιολογίας.

Στην Ιστορία οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συσχετίσουν χώρες και ηγέτες των τελευταίων δεκαετιών και να απαντήσουν για θεσμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.λπ.. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση από τους εκπαιδευτικούς για την Ιστορία και τη Φυσική. Τα δύο αυτά μαθήματα αφορούν ελάχιστους μαθητές, καθώς ο κύριος όγκος των υποψηφίων εξετάστηκε στα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου. Την Τετάρτη οι μαθητές θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης και στη Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Την Παρασκευή ξεκίνησε η εξεταστική διαδικασία με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του Ίντερνετ. Ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων τους, αφού πρώτα φρόντισε να τους «ντύσει στο χακί», πριν καν προκηρυχθεί οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Στόχος» καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων θα σας παρουσιάζει τα θέματα και τις λύσεις τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης