Δεύτερη μέρα του αποκλεισμού της βάσης στο Μαράθι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, 11:28
Δεύτερη μέρα του αποκλεισμού της βάσης στο Μαράθι
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης στη Σούδα, καθώς διαδηλωτές από τα Χανιά και άλλες περιοχές της Κρήτης άρχισαν από νωρίς χθες το πρωί να καταφθάνουν στο Μαράθι.

Το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου έγινε η πρώτη συγκέντρωση, προκειμένου να φύγουν με λεωφορεία όσοι δεν επιλέξουν να μεταβούν στο Μαράθι με δικά τους οχήματα.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στον αποκλεισμό της Νατοϊκής Βάσης στο Μαράθι, κατά την διάρκεια διαδήλωσης το Σάββατο σύμφωνα με τη neatv.

Ο διαπληκτισμός δεν άργησε όταν μία οδηγός προσπάθησε να περάσει, τη στιγμή που άλλα οχήματα συμμορφώθηκαν με την απόφαση του συντονιστικού οργάνου να μην επιτραπεί η διέλευση.

Διευκρινίζεται ότι ο δρόμος για τους λουόμενους και για τους κατοίκους είναι ελεύθερος.

Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου έχει εξασφαλίσει ότι στον χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές καθώς επίσης γίνονται συνεννοήσεις για την ύπαρξη φαγητού.

Επειδή όμως η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία είδη για την παραμονή τους στο σημείο του αποκλεισμού: υπνόσακο ή και σκηνή για τη διανυκτέρευση, προφύλαξη για τον ήλιο (τέντες και σκοινιά, ομπρέλες, καπέλα), νερό, φαγητό, σακούλα για τα σκουπίδια τους, μπουφάν – φούτερ για το βράδυ, φακό, είδη πρώτης ανάγκης (Malox, Betadine, βασικές ανάγκες φαρμακείου, αναλγητικά κ.λπ.).

• Στον χώρο του αποκλεισμού γίνονται συζητήσεις και ενημερώσεις. Προγραμματισμένη είναι η μετάβαση στον χώρο ομάδας από τις καθαρίστριες που έχουν απολυθεί καθώς επίσης και ομάδα από τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα Χανιά. Συζήτηση – ενημέρωση θα γίνει επίσης και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν.

• Κατά τον αποκλεισμό παρεμποδίζεται η διέλευση του προσωπικού της βάσης καθώς και των στρατιωτικών οχημάτων.

• Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί με επί τόπου συνέλευση των συμμετεχόντων.

Πηγή: cretalive

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014, 11:28