Το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) σας προσκαλεί στις 12 και 13 Μαΐου 2012 στην Ακτή Ελιάς (Νικήτη Χαλκιδικής), όπου οργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γεύσης Ελιάς, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ», σε μια πραγματική προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα.

Ο κ. Γεώργιος Παλησίδης (6973453331) από την Οργανωτική Επιτροπή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος τόνισε ότι σκοποί του διαγωνισμού είναι να αναδείξει την προσπάθεια των Ελλήνων καλλιεργητών ελιάς, των Ελλήνων τυποποιητών- παραγωγών ελιάς, να επιδιωχθεί η σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους αρχιμάγειρες, και των ελληνικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την ελληνική γαστρονομία, καθώς και η προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική περιφερειακή ενότητα στην επιτραπέζια ελιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Άνδροκλής Γιάτσογλου (6943834921) επεσήμανε ότι τα δείγματα για τη συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γεύσης Ελιάς πρέπει να φθάσουν με μεταφορική ή courier στη Γραμματεία του Διαγωνισμού (Π.Π.Γερμανού 44, Θεσσαλονίκη, 2310 271950) μέχρι την Τρίτη, 8 Μαΐου 2012, ενώ η συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής, σφραγισμένη & υπογεγραμμένη θα υποβληθεί με φαξ στο 2310271959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr.

Ο επίκουρος καθηγητής Γεώργιος Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) προσδιόρισε ότι η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από Executive Chefs, διαιτολόγους-διατροφολόγους, επιστήμονες τροφίμων, δημοσιογράφους, εστιάτορες & εμπόρους τροφίμων, μεταξύ των οποίων αρχιμάγειρες από Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Αθήνα καθώς και chefs από Γαλλία, Κροατία & Τουρκία.

Ο κ. Φ. Καραφουλίδης (πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ) ευχαρίστησε για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους τυποποιητές ελιάς για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό γεύσης Ελιάς, που γίνεται με την υποστήριξη των: Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δήμου Σιθωνίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας, Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής, Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ και Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού επιτραπέζιων ελαιών & πατέ ελιάς περιλαμβάνουν: «Ολόκληρη, πράσινη/μαύρη ελιά», «Πάστα, πράσινη/μαύρη», «Γεμιστή ελιά», «Ροδέλα ελιάς, πράσινη/μαύρη», «Γλυκό ελιά, πράσινη/μαύρη» & «Συσκευασία».

Το διήμερο 12 & 13 Μαΐου 2012, στο ξενοδοχείο Anthemus (Νικήτη, Χαλκιδικής) κατά τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών προετοιμάζονται ομιλίες, συζητήσεις, συμπόσιο, διαγωνισμός γευσιγνωσίας, βραβεύσεις και ημερίδα για «το μέλλον του αγροτικού κόσμου».

Πληροφορίες: 6973453331, 6943834921.

Πηγή: MediDiatrofi.blogspot.com

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης