ΔΕΗ: Δεν διαπραγματευόμαστε το ξεπούλημα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 19:20
ΔΕΗ: Δεν διαπραγματευόμαστε το ξεπούλημα
Οξεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το απόγευμα της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Κ. Κατσαρός, κάνοντας λόγο για «προπαγανδιστική καταιγίδα» σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

«Στην προπαγανδιστική καταιγίδα που ενέσκηψε από την Κυβέρνηση για καθησυχασμό της κοινής γνώμης ότι θα εξετάσουμε, θα δούμε, θα συσκεφτούμε και εντέλει θα αποφασίσουμε, η απάντησή μας είναι ότι ο λιγνίτης και τα νερά που σκέφτονται να ξεπουλήσουν είναι αυτά που επιδοτούν την τιμή της κιλοβατώρας στα νησιά , στις ευπαθείς ομάδες και κρατούν την τιμή της φθηνότερη στην Ευρώπη και την τρίτη φθηνότερη στον κόσμο, γι' αυτό, λοιπόν, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το διαπραγματευτούμε», αναφέρει ο κ. Κατσαρός.

Παράλληλα, είπε ότι «ο ενδεχόμενος ακραίος λόγος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο είναι οι ακραίες αποφάσεις της κυβέρνησης».

«Συμφωνούμε ως προς την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διαφωνούμε, όμως, με την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, της ΔΕΗ. Άλλωστε με βάση την οδηγία της Ε.Ε. και την Ελληνική Νομοθεσία δεν είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η αγορά Η/Ε με το να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο γ.γ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 19:28