Κρίσιμη συνάντηση για τη μελλοντική λειτουργία των ορυχείων λιγνίτη της ΛΑΡΚΟ και της ΜΕΤΕ ΑΕ στο Προσήλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αργά το απόγευμα, στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.

Τα δύο λιγνιτωρυχεία, μέχρι πρόσφατα, τροφοδοτούσαν τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ που βρίσκονται στον άξονα Κοζάνης – Φλώρινας. Όμως, οι χαμηλές τιμές του ΦΑ και των ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχουν περιορίσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη, με αποτέλεσμα πολλές μονάδες στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ να υπολειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η ΔΕΗ περιόρισε ή σταμάτησε σε κάποιες περιπτώσεις να παραλαμβάνει λιγνίτη από τα δύο ορυχεία, με αποτέλεσμα 350 εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, εκπρόσωποι των ιδιωτικών λιγνιτωρυχείων, εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής που έχουν συνδέσει τη δραστηριότητά τους με τη λειτουργία των ορυχείων.

Οι παριστάμενοι εκτιμάται ότι θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να συνεχίσει η επιχείρηση να παραλαμβάνει ποσότητες λιγνίτη, ώστε να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης