Νέες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συρροή κρουσμάτων που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία Creta Farms στο Ρέθυμνο. 

Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 100 άτομα του προσωπικού υπεβλήθησαν σε rapid tests και διαπιστώθηκαν 11 κρούσματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε εκ νέου rapid tests προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού στην εταιρεία. Από το σύνολο των 286 tests τα 25 βρέθηκαν θετικά. 

Προκύπτει, λοιπόν, ότι συνολικά 36 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, εντείνοντας έτσι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, αφού το Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Creta24, η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, κυρίως ινδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το ίδιο έχει συμβεί και στις στενές επαφές τους, τόσο από το επαγγελματικό τους περιβάλλον, όσο και από το οικογενειακό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τα δείγματα των μοριακών ελέγχων των κρουσμάτων έχουν σταλεί ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανήκουν στη βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. 

Η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Σύμφωνα δε με στελέχη της, έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία έθεσε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε επεξεργαστεί και σε στενή συνεργασία με στελέχη του ΕΟΔΥ και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά προληπτικών ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Πηγή: creta24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης