Δεμένα θα είναι αύριο τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει ότι η ανεργία στον κλάδο έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 1η Μαΐου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της ζητεί από την κυβέρνηση «να σταματήσει το ξεπούλημα των λιμανιών» και καλεί όλους τους εργαζομένους στα λιμάνια να συμμετάσχουν δυναμικά στις αυριανές αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ αναφέρουν ότι οι λιμενεργάτες θα αγωνιστούν και θα υπερασπιστούν να παραμείνει ο ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει στον λαό και να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί, ενώ οι λιμενεργάτες θα δώσουν το παρών σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, στις 10.30.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης