Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις για τη δημιουργία δικαστικών αιθουσών στο Beach Volley του Φαλήρου προκειμένου να διεξάγονται οι μεγάλες δίκες, άρχισαν οι «έριδες», προκαλώντας την υπαναχώρηση του υπουργού Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος δηλώνει διατεθειμένος να δεχτεί την παραχώρηση άλλου κατάλληλου κτηρίου για τη λειτουργία δικαστηρίων.

Μετά τις αντιδράσεις των δημάρχων των περιοχών του Φαληρικού Όρμου που πυροδότησε η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη χρησιμοποίηση τμήματος των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Beach Volley, ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρινίζει πως δεν έχει αντίρρηση να γίνει αλλαγή του συγκεκριμένου σχεδίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος ωστόσο στους δημάρχους που εναντιώθηκαν στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, τονίζει πως τα δικαστήρια δεν αποτελούν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, αλλά κοσμούν τις πόλεις στις οποίες φιλοξενούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει: «Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

»Η ελληνική κοινωνία εδώ και έναν χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτηρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλες δίκες στις εγκαταστάσεις του Beach Volley

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης