Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Με την ανακούφιση, ζωγραφισμένη στα μάτια του και εμφανώς καταβεβλημένος από το προχωρημένο της ώρας, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έκανε έναν πρώτο απολογισμό του ισχυρού σεισμού των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε την Κεφαλλονιά στις 15.55 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ειδικότερα, εξήγησε πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επτά ελαφρά τραυματίες στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ επεσήμανε πως ήταν ευτύχημα το γεγονός πως «δεν θρηνήσαμε θύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις τόνισε πως δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές στα κτήρια, υπογραμμίζοντας ότι οι έλεγχοι για τη στατικότητα και τα επίπεδα ασφαλείας τους θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

«Προτεραιότητα θα δοθεί στις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι μέσα στην ημέρα θα φθάσει στην Κεφαλλονιά επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό κατάλυμα για τουλάχιστον 700 κατοίκους του νησιού. Όπως εξήγησε, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ήταν δύσκολο για τους κατοίκους να παραμείνουν σε ανοικτούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:
ΤΩΡΑ: Σύσκεψη στο δημαρχείο Αργοστολίου παρουσία Μιχελάκη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 01:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης