Του Δημήτρη Αλεξόπουλου*

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στον μικρο-ομολογιούχο, που του ανέφερε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα αυτοκτονίας, μετά την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί από το κούρεμα τον ομολόγων, προκαλεί σοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι γνωρίζει το θέμα. Μα πριν τις εκλογές από το Ζάππειο, δήλωνε ότι έχει και την λύση. Του χρόνου μάλλον δεν θα το γνωρίζει καν.

Στην κοινωνική ομάδα των μικροομολογιούχων το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό.

Ειδικά σε έναν άνθρωπο 70 χρονών που δούλεψε μια ζωή και είδε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε ένα βράδυ, εξαιτίας της αφερεγγυότητας του κράτους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά σε έναν άνθρωπο που βλέπει τα πλεονάσματα να περνούν από μπροστά του, και ο κ. Σαμαράς να μην του επιστρέφει αυτά που του οφείλει άλλα να τα στέλνει στους ξένους δανειστές, λέγοντας απλά ότι γνωρίζει το θέμα.

Ειδικά σε έναν άνθρωπο που έμαθε πρόσφατα, ότι Γερμανός που έχασε και αυτός τα λεφτά του από το Ελληνικό κούρεμα, δικαιώθηκε σε Γερμανικό δικαστήριο, όταν προσέφυγε εναντίον της τράπεζας που του πούλησε τα Ελληνικά ομόλογα, με το αιτιολογικό ότι ήταν μεγάλης ηλικίας και ενώ αγόρασε ομόλογα διετίας, με το κούρεμα και την ανταλλαγή βρέθηκε να κατέχει ομόλογα με λήξεις από 20 έως 40 χρόνια.

Ειδικά σε έναν άνθρωπο που βλέπει ότι το κράτος μερίμνησε από την πρώτη στιγμή στο να καλύψει τις απώλειες των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων χορηγώντας βοήθεια 100 φορές περισσότερη από όσοι χρειάζονται οι μικροομολογιούχοι.

κ. Σαμαρά, σεβασμό δείχνουμε σε αυτόν τον άνθρωπο δίνοντας μία από τις δύο παρακάτω απαντήσεις:

1) Δυστυχώς τα χάσατε τα χρήματά σας.
2) Θα αποκαταστήσουμε την αδικία άμεσα, γιατί τώρα μπορούμε.

*Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου

Διαβάστε επίσης:

Μικροομολογιούχοι στη Ζούγκλα: Ο Σαμαράς θα πρέπει να δείξει ότι είναι αξιόπιστος
, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014, 15:17

Μικροομολογιούχος στον Σαμαρά: Είμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014, 14:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης