«Δεν έκανα λεφτά από αυτή τη δουλειά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 15:04
«Δεν έκανα λεφτά από αυτή τη δουλειά»
Άνεργος επί τέσσερα χρόνια δήλωσε ότι είναι ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Σεραφείμ Φυντανίδης, στους δικαστές του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο κ. Φυντανίδης υποστήριξε ότι βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, παρότι διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας επί 31 χρόνια.

«Δεν έκανα λεφτά από αυτή τη δουλειά» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει μπει σε διαδικασία ρύθμισης των χρεών του, που μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 135.000 ευρώ, καταβάλλοντας την πρώτη δόση, ύψους 15.000 ευρώ, με χρήματα που του έδωσαν φίλοι του.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, την ημέρα που συνελήφθη, υπέβαλε αίτηση στη Δ.Ο.Υ. Ψυχικού για να υπαχθεί στη ρύθμιση. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κ. Κούγιας, λίγο πριν συλληφθεί ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί πρόταση από την ΕΡΤ για να αναλάβει πρόεδρος!

Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 14 Μαΐου του 2012 και ανέστειλε την ποινική διαδικασία, λόγω της αίτησης ρύθμισης των χρεών του κ. Φυντανίδη, που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταβάλει το συνολικό ποσό των οφειλών του σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012, 16:51